Jak

Takto smažete svá data Google

Google o nás ví mnohem víc, než potřebuje. Ve výchozím nastavení ukládá historii všeho, co děláte, ale nemusíte to akceptovat. Historii Google můžete docela snadno vymazat (a budete překvapeni, kolik o vás služba ví). Vysvětlíme, jak na to.

Profilové informace

Na Googlu najdete, co chcete, ale je hezké, že služba dokumentuje všechny informace, které o vás shromažďuje, na jednom místě. Mimochodem, toto neposkytuje záruky. Google samozřejmě musí dodržovat pravidla, ale pokud společnost řekne, že vám nic neudrží, nemusí to být pravda. To nic nemění na tom, že v každém případě se můžeme maximálně snažit chránit naše soukromí. Chcete-li zobrazit svá data Google, přejděte na myaccount.google.com a přihlaste se pomocí svého účtu Google. V levém podokně klikněte na Osobní informace. Zde uvidíte data známá Googlu, která jsou viditelná i pro ostatní. klikněte na Přejít na O mně dole a smažte to, co nechcete být viditelní.

Smazat historii

Pak samozřejmě existují i ​​věci, které jsou viditelné pouze pro vás, jako je vaše historie vyhledávání, vaše chování při procházení, hlasové příkazy od Google Assistant a pojmenujete to. Když kliknete na Data a personalizace v levém panelu najdete stránku sběru s přehledem všech kategorií, do kterých Google ukládá údaje o vás / od vás. Můžete také přesně vidět, které možnosti jsou povoleny a které nikoli. Klikněte na každou možnost, kterou chcete vypnout, a klikněte na přepínač z. U možností, které jste deaktivovali, by Google nyní neměl nic sledovat. Vlevo uvidíte také tlačítko pro každou možnost Smazat aktivitu na základě ... Kliknutím vymažete historii konkrétní aktivity.

Předvolby reklamy

Nakonec můžete také upravit své předvolby reklamy na stránce přehledu. Když kliknete na K nastavení reklamy pod nadpisem Personalizace reklam, pak můžete personalizaci reklam vypnout. Reklamy proto již nebudou přizpůsobeny vašemu online chování.