Jak

Spravujte a sdílejte fotografie na zařízení Synology NAS

Sdílení fotografií například s rodinou a přáteli lze provádět prostřednictvím řady cloudových služeb. Stále však existují bezpečnostní rizika. Chcete-li mít vše pod kontrolou, vyzkoušejte aplikaci Photo Station pro zařízení Synology NAS.

Správa a sdílení fotografií může být fuška. V každém případě není moudré uchovávat všechny své fotografie v počítači nebo notebooku. Pokud se s tím něco pokazí (nebo je zařízení odcizeno na cestě), ztratíte všechny své fotografie najednou. NAS je pak mnohem praktičtější, zvláště pokud poskytujete zrcadlenou konfiguraci RAID z hlediska disků. A pokud možno také pro běžné zálohy použijte externí kopii. Všechna zařízení Synology NAS běží na operačním systému (DSM), který zobrazuje prostředí počítače v prohlížeči. Jednou z volitelně instalovatelných (a bezplatných) aplikací je Photo Station. Pokud pak zajistíte, že bude celá vaše sbírka fotografií umístěna ve složce s fotografiemi, vaše fotografie budou od nynějška mnohem přehlednější. A pokud je to žádoucí, lze je sdílet s přáteli a rodinou. Můžete pro ně vytvořit účty. Ujistěte se, že jste na svém NAS přihlášeni jako správce a spusťte Photo Station (nachází se v nabídce Start). Ve stanici Photo Station klikněte na Nastavení doleva. Na nově otevřené stránce klikněte na Uživatelské účty a pak Vytvořit uživatele. Požadované informace mluví samy za sebe. Je zřejmé, že si vyberte silné heslo, zejména pokud je váš NAS sdílen také na internetu prostřednictvím přesměrování portů. Pokud nechcete, aby konkrétní uživatel pouze veřejně pořizoval fotografie a složky s fotografiemi, zajistěte tuto možnost Povolit tomuto uživateli veřejně sdílet fotografie a videa vypnutý. klikněte na Uložit a uživatel byl vytvořen.

Více možností

V okně Nastavení najdete mnoho dalších pěkných možností. Například (stále experimentální) rozpoznávání obličeje, které lze zapnout dole fotky. Pokud chcete, Foto Station nabízí také možnosti blogování, které můžete aktivovat pomocí Blog v nabídce vlevo. Pokud chcete, aby uživatelé mohli nahrávat své vlastní fotografie a spravovat je na váš NAS prostřednictvím stanice Photo Station, klikněte vlevo Všeobecné a povolte tuto možnost Povolte službu Personal Photo Stationn až. Udělejte to pouze s lidmi, kterým 100% důvěřujete, a případně se dohodněte, kolik fotografií bude nakonec umístěno na váš NAS. Po dokončení nastavení klikněte vlevo Zadnía znovu uvidíte uživatelské rozhraní programu. V našem příkladu jsou zde již alba; kliknutím na album zobrazíte fotografie, které obsahuje. Mimochodem, takové album je jednoduše podsložkou složky s fotografiemi! Ve stanici Photo Station můžete také znovu vytvořit svá vlastní alba. Nebo rychle sdílejte fotografie s ostatními. Kromě toho jsou k dispozici možnosti přímé úpravy, ale používají se externí cloudové služby. Takže buďte znovu opatrní, soukromí a všechno. Pokud ji přesto chcete použít, kliknutím na fotografii ji zobrazíte v plné velikosti. Pod fotografií najdete níže Editor dostupné služby. Kromě toho je u otevřené fotografie k dispozici také tlačítko pro stažení. Kliknutím na úzký kříž vpravo nahoře se vrátíte do složky s fotografiemi. Pěkný je odkaz Prezentace v horní části se spustí automatické zobrazení všech fotografií v albu. Váš prohlížeč se automaticky přepne do režimu celé obrazovky; Z toho můžete uniknout stisknutím klávesy Esc. Ještě jedna věc: Synology má také bezplatnou mobilní aplikaci pro použití s ​​Photo Station dostupnou pro Android i iOS: DS photo.