Jak

Smažte soubory cookie na svém smartphonu se systémem Android

Pokud máte v kapse smartphone se systémem Android, je pravděpodobné, že používáte také prohlížeč. Tento prohlížeč o vás ukládá mnoho informací prostřednictvím souborů cookie. Jedná se o malé soubory, které weby používají k tomu, aby vás sledovaly, ale také například k tomu, aby vás někde přihlásily. Pomyslete na profil, sociální média nebo e-mailovou službu. Chcete tyto soubory cookie smazat? Vysvětlíme jak.

A pokud máte smartphone se systémem Android, je pravděpodobné, že používáte prohlížeč Chrome. Toto je přední prohlížeč tohoto článku. Používáte konkrétní aplikaci, jako je Firefox, Brave nebo třeba Edge? Níže uvedené výrazy se poté neobjeví doslova v nastavení zvoleného prohlížeče. Obvykle však takové instituce najdete na stejném místě. Když otevřete Google Chrome, uvidíte vpravo tři tečky. Stiskněte to a potom klepněte na Nastavení. Toto je krok, který bude stejný pro většinu prohlížečů. Pod nastavením najdete záhlaví pod Chrome Soukromí. V zásadě mají všechny prohlížeče stejné záhlaví, ale pravděpodobně pojmenované poněkud odlišně.

Vymažte soubory cookie přes Chrome

níže Soukromí vidíte pohár Vymazat data prohlížeče vydržet. Když na něj klepnete, objeví se dvě karty: Základna a Pokročilý. V zásadě můžete soubory cookie smazat pomocí služby Basic zaškrtnutím souborů cookie a údajů o stránkách a kliknutím vpravo dole Smazat informace tlačit. Můžete to však udělat také tak, že přejdete na Pokročilý a vyberte tam stejný pohár. Zde můžete také smazat další data. Jakmile jste se rozhodli, měli byste uvést tečku. Vše můžete smazat okamžitě nebo například pouze z minulého dne. Pamatujte, že data trvale smažete.

Samozřejmě můžete používat jiný prohlížeč. Jak již bylo zmíněno, nastavení souborů cookie jsou často na stejném místě. Obecně je proto vhodné vyhledat nastavení, vyvolat funkce ochrany osobních údajů a označit tam, co děláte a nechcete mazat. U každého prohlížeče se také liší, kolik cookies můžete smazat najednou; obvykle je to tak, že vše smažete najednou a už to neuvidíte - dokud data znovu nevytvoříte.