Jak

Dropbox na vašem NAS s Cloud Sync ve 3 krocích

Díky Cloud Sync můžete synchronizovat Dropbox a další cloudové služby se zařízením Synology NAS. Tímto způsobem můžete snadno zálohovat svůj Dropbox nebo jej zahrnout do plánu zálohování vašeho NAS. Máte také rychlejší přístup k domácí síti a Dropbox nemusí být aktivní ve vašem počítači.

Krok 1: DSM

Cloud Sync je aplikace pro DSM, operační systém Synology. Kromě Dropboxu umožňuje Cloud Sync také synchronizovat další oblíbené cloudové služby, jako je OneDrive, Disk Google, Box a další. Jako příklad si vezmeme Dropbox. Přečtěte si také: 9 nejlepších bezplatných cloudových služeb pod mikroskopem.

Přihlaste se do systému DSM pomocí prohlížeče. Pomocí stanice File Station vytvořte na svém NAS složku, do které chcete stáhnout svůj Dropbox, například standardní složku nebo složku pro všechny uživatele sítě. Nyní přejděte na pomocí tlačítka Start (vlevo nahoře v DSM) Centrum balíčků. Nainstalujte si aplikaci Cloud Sync a spusťte Cloud Sync z domovského tlačítka DSM.

Krok 2: Cloudová synchronizace

Při prvním spuštění Cloud Sync můžete přímo nastavit synchronizaci Dropbox pomocí stejnojmenného tlačítka. Budete přesměrováni na stránku www.dropox.com, abyste vyjádřili souhlas s touto propagací. Poté se vrátíte do aplikace Cloud Sync pro některá další nastavení. Vyberte si na Místní cesta složku, kterou jste vytvořili v předchozím kroku. Včela Externí cesta můžete určit složku ve vašem Dropboxu. To je užitečné pouze v případě, že chcete synchronizovat pouze nejdůležitější složky Dropbox. S možností Šifrování dat soubory jsou šifrovány ve vašem Dropboxu. Tuto možnost mohou používat pouze odborníci, protože soubory ve vašem Dropboxu mohou být nečitelné.

Krok 3: Nastavení

Volba, kterou uděláte s Směr synchronizace je zásadní. Ve výchozím nastavení jsou úpravy provedené ve složce Dropbox na vašem NAS aktualizovány na cloudovou službu, přesně tak, jak používáte Dropbox ve svém počítači. Toto nastavení se nazývá Obousměrný. Můžete se rozhodnout zálohovat svůj Dropbox pouze na svůj NAS (místo synchronizace). V takovém případě změňte nastavení Směr synchronizace na Stahujte pouze externí změny. Možnost Nahrávejte pouze místní změny funguje obráceně.

Vaše synchronizace bude provedena automaticky. V nastavení profilu Cloud Sync můžete určit, jak často by se to mělo dělat, určit omezení šířky pásma a upravit další možnosti.