Jak

Deaktivujte nebo odstraňte svůj účet na Facebooku

Jste s Facebookem úplně hotoví? Poté můžete odstranit Facebook nebo nechat deaktivovat svůj účet. Zde vám ukážeme, jak to udělat.

Deaktivujte svůj účet na Facebooku

Pokud deaktivujete svůj účet na Facebooku, bude to takříkajíc pozastaveno: Váš profil bude odstraněn z webu, stejně jako většina věcí, které jste zveřejnili na Facebooku (zprávy však zůstanou), ale Facebook uchová vaše data v v případě, že se rozhodnete vrátit. Svůj účet můžete kdykoli znovu aktivovat po přihlášení na Facebook.

Chcete-li deaktivovat svůj účet, přihlaste se na Facebook a přejděte na Nastavení. Vybrat Všeobecné a posuňte se v okně Obecné nastavení účtu dolů k tobě Spravovat účet vidět. Vybrat Upravit a klepněte na tuto možnost Deaktivujte svůj účet.

Facebook se vás pokusí přesvědčit, abyste zůstali, tím, že vám ukáže fotografie vašich přátel z Facebooku a zeptá se, proč chcete deaktivovat svůj účet. Jakmile řeknete Facebooku, proč už nechcete být přáteli, klikněte na tlačítko Deaktivovat a pak dál Deaktivovata Facebook deaktivuje váš účet.

Smažte svůj účet na Facebooku

Pokud svůj účet smažete, bude úplně pryč: Již se nebudete moci znovu přihlásit, abyste si mohli prohlížet nebo kopírovat něco, co jste zveřejnili na Facebooku, a pokud budete chtít Facebook znovu používat, budete muset začít od nuly.

Facebook doporučuje, abyste si před odstraněním účtu stáhli kopii dat, která jste na webu zveřejnili. Když jste přihlášeni ke svému účtu, otevřete nabídku nastavení na Facebooku kliknutím na ikonu ozubeného kola v levé horní části stránky. Poté vyberte Nastavení účtu a prohledejte stránku Všeobecné na Stáhněte si kopii svých údajů na Facebooku a klikněte na odkaz. Poté vás provedeme procesem stahování archivu všech vašich údajů z Facebooku.

Společnost okamžitě nevyjasní, jak smazat váš účet na Facebooku, ale k tomu se přihlaste ke svému účtu na Facebooku a přejděte do formuláře pro smazání účtu na Facebooku. Tam zahájíte proces úplného smazání účtu.

Klikněte do formuláře Odstranit účet a potvrďte své heslo. Klikněte naposledy Odstranit účet, tentokrát tlačítko s vykřičníkem před ním. Nyní je váš účet mimo Facebook a váš profil už nikdo nemůže navštívit.

Poznámka: Jakmile bude váš účet na Facebooku pryč, máte třicet dní na to, abyste si to rozmysleli. Poté je to opravdu pryč, takže byste měli svůj účet smazat, pouze pokud jste si naprosto jisti, že Facebook již nebudete používat.

Účet zablokován

Může se také stát, že je váš účet na Facebooku zablokovaný. Obvykle se to stane, když nebudete jednat v souladu s pravidly webu pro sociální média. Blokování vašeho účtu na Facebooku obvykle není dočasné, jinými slovy, pokud nic neděláte, váš účet zůstane zablokovaný a bude časem smazán . Co můžeš udělat? Vysvětlíme to podrobně v tomto článku.

Cambridge Analytica

Po skandálu Cambridge Analytica před dvěma lety se několik lidí rozhodlo smazat svůj účet na Facebooku. Co se stalo?

Facebook se dostal na titulní stránky poté, co vyšlo najevo, že osobní údaje milionů uživatelů v USA byly zneužity k vedení politické kampaně. Facebook povolil shromažďování informací od přibližně 50 milionů uživatelů pro výzkumné účely pod podmínkou, že budou data následně smazána. To se nestalo.

Data byla získána výzkumníky Christopherem Wyliem a akademikem z Cambridgeské univerzity prostřednictvím aplikace s názvem thisisyourdigitallife, do které se můžete přihlásit pomocí svého účtu na Facebooku. Vědci získali data nejen od stovek tisíc uživatelů aplikace, ale také od přátel jejich uživatelů.

Místo vymazání získaných dat akademický pracovník univerzity v Cambridge prodal data společnosti Cambridge Analytica - agentuře pro analýzu dat, která mimo jiné pracovala na kampaních Donalda Trumpa a Brexitu. Informátor Christopher Wylie uvedl, že data byla použita k vytvoření modelů, které „hrály na vnitřní démony“ jednotlivců, jejichž společnost data měla.

Dokumenty ukazují, že Facebook již na konci roku 2015 věděl, že společnost Cambridge Analytica má data ve svých rukou. Sociální platforma však uživatele následně nevarovala ani se nepokusila data obnovit. Když The Guardian a The New York Times uvedly, že publikují článek o narušení dat na Facebooku, Facebook se pokusil překonat skandál tím, že zveřejnil svůj vlastní článek, v němž uvedl, že Cambridge Analytica byla kvůli tomu zakázána ze sociální platformy. nevymazání získaných dat. Není jasné, zda byla mezitím data odstraněna.

Stručně řečeno: odstranit nebo deaktivovat svůj účet na Facebooku?

Stručně shrnuto:

Chcete svůj účet na Facebooku deaktivovat?

  • Přihlásit se
  • Jít do Nastavení
  • Vybrat Vaše údaje z Facebooku
  • Posuňte se dolů v okně
  • Vybrat Pohled Včela Deaktivujte a odstraňte
  • Vybrat Upravit
  • Vyberte možnost Deaktivovat účet
  • Potvrďte pomocí Pokračujte v deaktivaci účtu

Chcete svůj účet na Facebooku odstranit?

  • Přihlásit se
  • Jít do //www.facebook.com/help/delete_account
  • Pak vyberte Odstranit účet

Copyright cs.projectwriteasmile.com 2021