Jak

Všechny vaše fotografie v cloudu pomocí Fotek Google

Jak se sbírka fotografií na vašem smartphonu rozrůstá, pravděpodobně rostou obavy, že byste mohli všechny tyto vzpomínky ztratit. Google Photos na tento nepokoj reaguje, protože vám umožňuje zdarma nahrát neomezené fotografie ve vysokém rozlišení. Google analyzuje obrázky a sám přidává klíčová slova. Už tedy nemusíte své snímky ručně zálohovat do cloudu, organizovat je a rozdělovat do alb.

Tip 01: Nahrát

Fotky Google jsou k dispozici pro Android, iOS a prostřednictvím vašeho prohlížeče. Vše, co potřebujete, je účet Google. Při první návštěvě webu se zobrazí prázdná stránka. Pomocí tlačítka nahrát můžete vybrat své lokálně uložené fotografie a odeslat je na server. Google navrhuje nainstalovat do počítače nástroj, který nyní provede online zálohu všech fotografií, které skončí ve vašem počítači. Pokud Google ne, stačí si stáhnout tento nástroj pro nahrávání z počítače. Po přihlášení určete, ze kterých zdrojů a složek má Google automaticky přenášet soubory. Pokud složka s fotografiemi, které chcete synchronizovat, není v seznamu, můžete ji přidat pomocí tlačítka Vybrat složku.

Neomezený

Fotky Google se každý měsíc zlepšují, ale vězte, že také vždy ztrácíte část svého soukromí. Google může z vašich obrázků extrahovat spoustu informací a použít je pro reklamní účely. Fotky Google nabízejí neomezené úložiště, pokud jsou fotografie menší než 16 megapixelů a videozáznamy menší než 1080 pixelů. Pokud je záznam větší, Google jej sám upraví. Můžete se rozhodnout nahrát obrázky v původním formátu, ale poté se započítají do přidělených 15 GB online úložného prostoru, který Google sdílí s Gmailem a Diskem Google.

Nedovolte, aby si vaši dovolenou užili všichni, a sdílejte své album pouze s konkrétními lidmi

Tip 02: Alba

Jakmile jsou všechny vaše fotografie nahrány do cloudu, můžete je uspořádat do alb. Ve webové aplikaci přejděte na Alba a klikněte Nové album. Poté uvidíte přehled všech fotek, které jsou ve Fotkách Google. Vyberte obrázky, které chcete v albu seskupit, klikněte na Dělat a pojmenujte nové album. Kliknutím na značku zaškrtnutí vlevo nahoře album uložíte. Chcete-li dát albu titulní fotografii, klikněte na tři tečky vpravo nahoře a poté na Nastavit obal alba. Zobrazí se miniatura fotografií ve vašem albu a na fotografii, kterou chcete použít jako obálku, můžete zaškrtnout.

Tip 03: Sdílené album

Pokud chcete, aby si domácí fronta užívala dovolenou z vaší adresy pro dovolenou, ale nechcete to dělat „veřejně“, můžete také sdílet své nově vytvořené album. Klikněte na ikonu v pravém horním rohu alba Podíl. Do zobrazeného pole zadejte jméno nebo e-mailovou adresu osoby, se kterou chcete sdílet fotografie. Pozvaná osoba obdrží zprávu s odkazem na sdílené album. Jako správce můžete také určit na osobu, zda může album upravovat či nikoli. Ve sdíleném albu každý, kdo má přístup, okamžitě uvidí nejnovější fotografie a fotky, které byly nedávno přidány.

Aniž byste sami přidali jedinou značku, jsou rozpoznány objekty, umístění, zvířata a situace

Tip 04: Automatické značkování

Jednou z největších sil Fotky Google je automatické značkování. Aniž byste sami přidali jedinou značku, aplikace samostatně rozpoznává objekty, umístění, zvířata a situace. To je jasné, když stisknete Alba kliknutí. Google již sestavil skupiny, například Místo, Věci, Videa a Koláže. Například otevřete skupinu Věci, pak dokonce uvidíte, že Google vytvořil všechny podskupiny. Například máme dokonce i skupinu Ranch. Nemůžeme si však vzpomenout, že jsme někdy byli na ranči, dokud skupinu neotevřeme ... A skutečně jsme jednou jezdili na koních na farmě. Toto automatické značení můžete také použít při vyhledávání, a to iu poněkud neobvyklých hledaných výrazů, jako je smoking, kostel nebo nakupování.

Žádné rozpoznávání obličeje

Zdá se divné, že Fotky Google rozpoznávají vašeho psa a vaši kočku, ale ne vaši ženu a vaše děti. Trápí evropské právní předpisy o ochraně osobních údajů. Výsledkem je, že rozpoznávání obličeje, které je aktivní v Americe, je deaktivováno ve všech evropských zemích. Chcete-li tuto funkci aktivovat, musíte předstírat, že aplikaci z USA otevíráte jednou. To lze provést pomocí aplikace VPN, jako je TunnelBear. Tento software je k dispozici pro iOS, Android, Mac a Windows. S TunnelBear máte přístup k 1 GB za měsíc. Jedna nevýhoda: nejprve musíte ze svého telefonu odstranit aplikaci Fotky Google, poté aktivovat umístění Ameriky v TunnelBear a poté znovu nahrát fotografie.