Jak

Například Facebook již nemá přístup k vaší historii polohy

Služby sociálních médií až příliš často žádají o vaši polohu. Někdy je to užitečné, například proto, že lze doporučit podle toho, kde se právě nacházíte. Zde vám ukážeme, jak tuto možnost na Facebooku deaktivovat, pokud nechcete povolit službě přístup k vaší historii polohy.

Pokud Facebook zná vaši polohu, můžete se přihlásit na různých místech, přečíst si recenze a získat doporučení. To je užitečné, ale ne každý má rád, že Facebook a ostatní lidé vidí, kde byli. Naštěstí můžete Facebooku zabránit v přístupu k vaší poloze.

Vypněte umístění úplně

Samozřejmě můžete ve svém zařízení úplně vypnout služby určování polohy, takže Facebook nevidí, kde jste. To však také znamená, že k němu nemá přístup žádná jiná aplikace, takže například v jiných aplikacích nemůžete používat pokyny a podobně.

Vaše historie polohy je na iPhonu níže Nastavení> Soukromí> Služby určování polohy> Systém> Často navštěvovaná místa. Tuto historii můžete odstranit kliknutím na tuto obrazovku Smazat historii tlačit. Můžeš Často navštěvovaná místa i zde úplně vypněte.

Na svém zařízení Android můžete svoji polohu vypnout pod Zabezpečení a poloha> Poloha. Zde také vidíte, které aplikace se nedávno zeptaly na vaši polohu. Pokud funkci vypnete, nebude mít žádná aplikace přístup k vaší poloze, včetně Facebooku.

Vypněte polohu na Facebooku

V mnoha případech je však lepší samostatně odepřít Facebooku přístup k vaší historii polohy. Tím je zajištěno, že Facebook již nebude mít přístup k uloženým údajům o poloze ve vašem zařízení a že Facebook sám již nebude moci ukládat údaje o poloze. Ostatní aplikace mohou nadále používat služby určování polohy a historii polohy ve vašem zařízení.

Otevři Aplikace Facebook a přejděte do nastavení stisknutím nabídky hamburgerů. Navigovat do Nastavení> Nastavení účtu a vybrat Umístění.

Zde si můžete vybrat možnost Historie polohy a také nastavení sdílení polohy pro Přátelé v okolí a další funkce založené na poloze, například Tipy na místa a Vyhledejte Wi-Fi. Tyto možnosti platí pro aplikaci Facebook v systému Android i iOS.

Pokud úplně vypnete služby určování polohy pro Facebook, nebudete již moci kontrolovat ani propojovat umístění se svými příspěvky na časové ose.

Chcete raději deaktivovat Facebook nebo jej jen úplně smazat? Zde si můžete přečíst jak.

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found