Jak

22 užitečných tipů pro Facebook

Facebook je užitečná služba pro udržování kontaktu s ostatními. Společnost o vás bohužel shromažďuje mnoho informací a způsobuje velké rozptýlení. Deaktivace Facebooku může být řešením, ale pak vám bude chybět spousta pozvánek na události a již nebudete moci spravovat možnou stránku. Dáme 22 užitečných tipů na Facebooku, které vám umožní využívat všechny funkce webu sociálních sítí s holým profilem.

1 Stáhnout profil

Než začnete mazat všechny druhy dat ze svého účtu na Facebooku, je dobré si pořídit kopii všech vašich zpráv a fotografií. Přejděte do Nastavení a vyberte Obecné / Stáhnout kopii. klikněte na Spustit můj archiv a všechny vaše zprávy, fotografie a chaty budou staženy. Až bude váš archiv připraven ke stažení, Facebook vám pošle e-mail. Stránku můžete také obnovit sami a kliknout Stáhnout archiv klikněte. Výsledkem je soubor zip, kde najdete offline kopii svého profilu.

Odpojit aplikace

Nejen Facebook o vás ví hodně, aplikace, které jste v průběhu let propojili s Facebookem, mohou také zobrazit všechny druhy informací o vás. To se liší od vaší e-mailové adresy, seznamu přátel a vašich osobních údajů. Chcete-li zjistit, které aplikaci je povoleno zobrazit, které informace, přejděte na Nastavení / Aplikace. Klikněte na tužku za aplikací a podívejte se, jaké informace může aplikace používat. Zde můžete zapnout nebo vypnout jednotlivá témata. Chcete-li aplikaci úplně odpojit, klikněte na křížek, když na něj umístíte ukazatel myši.

3 Vypněte plošinu

Pokud jste odpojili všechny aplikace, můžete se rozhodnout, že v budoucnu nepropojíte žádnou aplikaci s Facebookem. K tomu musíte deaktivovat takzvanou platformu aplikací. Jít do Spravovat níže Aplikace, webové stránky a doplňky a vyberte Vypněte plošinu. Některé aplikace, například Tinder a Spotify, však mohou tento odkaz vyžadovat, aby fungoval. Před deaktivací platformy se musíte ujistit, že odkaz pro každou službu již nepotřebujete. Přejděte do nastavení svého účtu pro příslušnou službu a zjistěte, zda existuje možnost zrušit propojení s Facebookem.

4 Smažte kontakty

Součástí čisticí akce je samozřejmě také odstranění vágních známých. Přejděte na stránku svého profilu kliknutím na své jméno v horní části a vyberte Přátelé. Za každým kontaktem uvidíte zaškrtnutí se slovem Přátelé. Klikněte na něj a vyberte Smazat jako přítele a tato osoba zmizela z vašeho digitálního života. Je chytré posouvat nejprve úplně dolů, protože Facebook již provádí předvolbu sám. Lidé, s nimiž komunikujete málo nebo kteří nejsou příliš aktivní na Facebooku, jsou na samém konci.

Přestat sledovat přátele

Můžete se také rozhodnout zůstat s někým přáteli, ale již ji nebudete sledovat. Kontaktní osoba samozřejmě obdrží nepřátele, nepřátelství není pro osobu viditelné. Stále můžete tuto osobu kontaktovat a pozvat ji na události, ale aktualizace se již nebudou zobrazovat ve vašem zdroji zpráv. Klikněte na přítele a najeďte myší na stránku profilu další a vybrat si to Přerušit sledování X.

Přestat sledovat více

Pokud chcete přestat sledovat více lidí najednou, existuje rychlejší způsob. Klikněte na trojúhelník vpravo nahoře a vyberte Předvolby zdroje zpráv. Vybrat Chcete-li skrýt jejich příspěvky, zrušte sledování lidí. Kliknutím na profilový obrázek osoby jej vyberte. Tato osoba se již nebude zobrazovat ve vašem zpravodajském kanálu. Vlevo nahoře najdete nabídku výběru, zde si vyberete, zda chcete vidět pouze přátele nebo také skupiny a stránky. Stejným způsobem zrušíte sledování skupin a stránek.

7 Protokol aktivit

Facebook sleduje přesně to, co jste na sociální síti udělali. Přejděte na trojúhelník nahoře a vyberte Protokol aktivit. Vpravo vyberete období a vlevo typ aktivity. Například klepněte na Vaše zprávy pro zobrazení všech vašich aktualizací stavu a sdíleného obsahu. Pokud jste na Komentáře uvidíte, kdy přesně jste na kterou zprávu odpověděli. U každé aktivity můžete akci provést ručně kliknutím na tužku. Můžete například zrušit přátelství, vzít zpět lajk nebo odebrat značku.

8 Smažte zprávy

V protokolu aktivit klikněte na Vaše zprávy. Klikněte na tužku za zprávou a vyberte odstranit trvale smazat zprávu. Musíte akci potvrdit. Můžete se také rozhodnout zprávu ponechat, ale pouze ji odstranit z časové osy. V tomto případě si vyberete Skryté na časové ose. Zprávu můžete také smazat tak, že přejdete na svou profilovou stránku a kliknete na trojúhelník v pravém horním rohu zprávy a pro odstranit vybrat.

9 Smažte štítky

Jednou z nejotravnějších věcí je, když vás někdo jiný označí na fotografii nebo ve zprávě, aniž by vás nejprve požádal o svolení. Smazání značky je o něco složitější než smazání příspěvku. Jít do Zprávy, ve kterých jste označeni. Nyní máte dvě možnosti: kliknout Skryté na časové ose značku opustit, ale pouze ji skrýt na časové ose. Vaše kontakty již nebudou moci vidět fotku, když přejdou na vaši stránku. Druhou možností je Nahlásit / smazat značku. Nyní nám musíte sdělit, proč chcete značku odebrat, a potvrdit tuto akci, což je časově náročná práce, pokud jde o mnoho příspěvků.

10 štítků z fotografií

Odebrání štítku z fotografie je o něco jednodušší. klikněte na Fotky / Fotky, na kterých jste a zaškrtněte před fotografiemi, ze kterých chcete značku odebrat. Vyberte si hned Chci z fotek odstranit značky. Fotografie, na kterých jste označeni, nebudou staženy do vašeho archivu. Pokud chcete fotografii uložit, klikněte na ni a vyberte Možnosti / Stáhnout. Naleznete také možnost s individuální fotografií Smazat značku pokud jsi na Možnosti kliknutí. Nemusíte označovat, proč chcete značku odstranit.

11 Smazat lajky

Lajky lze odebrat kliknutím Rád kliknutím, výběrem tužky a pro Už se mi to nelíbí vybrat. Vlevo můžete své aktivity filtrovat podle Zprávy a reakce nebo Stránky a zájmy. Chcete-li odstranit komentáře, klikněte vlevo Komentáře. Kromě tužky můžete také vidět, kdo může vidět vaši reakci nebo lajk. Zeměkoule znamená, že je veřejná, a proto si ji mohou zobrazit i lidé bez účtu na Facebooku, dvě čísla znamenají, že ji mohou zobrazit pouze přátelé vašeho kontaktu. Tři číslice znamenají, že to vidí přátelé přátel vašeho kontaktu.